Energie

Waterontharders steeds populairder

Stijn van Gassel / January 3, 2021

Kalkvrij en zacht water voor altijd, steeds meer huishoudens hebben het. Maar waarom is dat nu zo populair geworden en wat heb je ervoor nodig? Is het wel een bewezen oplossing of is het een verkoopverhaal? En valt er ook financieel voordeel door te halen? In dit artikel leggen we het uit.

Populariteit waterontharders neemt sterk toe

De waterontharder, ook wel waterverzachter of waterontkalker genoemd haalt al het kalk uit het leidingwater en is bezig met een flinke opmars. Dit komt omdat we steeds kritischer zijn gaan kijken naar ons energieverbruik en duurzaamheid in het algemeen. De waterontharder kan hier een grote positieve bijdrage aan leveren. Daarnaast zorgen de vele voordelen van een waterontharder voor meer comfort. Wat zijn al die voordelen dan? We sommen ze hieronder op.

De voordelen van kalkvrij water in huis

Apparaten en de CV gaan langer mee en hebben minder onderhoud nodig;
De verwarming werkt efficiƫnter en behoudt zijn rendement;
50% minder (vaat)wasmiddelen nodig;
Kleding gaat langer mee;
Geen agressieve schoonmaakmiddelen meer nodig;
Koffie, thee en water hebben een betere smaak;
Servies blijft mooier;
Beter voor de huid;
Minder schoonmaakwerk.
Eigenlijk hebben we een hoop last van kalk in huis. Het verstopt leidingen, het zit op de kranen, op de douchewanden, op de tegels, op het servies, in je vaatwasser, in het koffiezetapparaat, in de wasmachine, in de CV en in de waterkoker. Oftewel het zit overal waar je water gebruikt en het zorgt ervoor dat die apparaten sneller stuk gaan en regelmatig ontkalking nodig hebben. Dat ontkalken kost geld, tijd en slaan veel mensen vaak te lang over omdat het een vervelend klusje is of omdat je er speciale ontkalkingsmiddelen voor nodig hebt. Met een waterontharder is dit verleden tijd.

Veel duurzamer wordt het niet

Een lager energieverbruik en spullen/apparaten die langer mee gaan zijn nou precies zaken waar duurzaamheid over gaat. En duurzaamheid is een ontzettend populair onderwerp geworden omdat we steeds bewuster met onze spullen/apparaten en energie willen omgaan. De waterontharder lift mee op die trend.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *