Energie

Tips om te besparen tijdens de coronacrisis

Stijn van Gassel / February 2, 2021

De coronacrisis treft Nederlandse huishoudens hard. Ook financieel zijn de vooruitzichten op zijn zachtst gezegd niet best. Het is daarom verstandig de broekriem wat strakker aan te trekken en wat meer op de uitgaven te letten. Wij helpen je daar graag bij en hebben 10 tips om geld te besparen tijdens de coronacrisis.

Tip 1: Niet onnodig vaak autorijden
Veel mensen gaan tegenwoordig vaker naar de supermarkt dan voor de coronacrisis. Wanneer je dit met de auto doet kost dit extra brandstof of stroom en je auto slijt sneller. Koop daarom groter in en doe geen dagboodschappen. Ga uiteraard ook niet hamsteren, maar voor 1 of 2 weken boodschappen doen is geen enkel probleem en bespaart flink wat geld.

Tip 2: Kook meer en laat minder bezorgen
Koken is een stuk goedkoper en vaak ook nog gezonder dan eten laten thuisbezorgen. In deze tijden is het natuurlijk fijn jezelf af en toe te verwennen met een bezorgmaaltijd. Doe dat niet te vaak want dat kan flink in de kosten lopen t.o.v. zelf koken.

Tip 3: Ruim je kledingkast op
Door je kledingkast op te ruimen krijg je een beter overzicht van de kleding die je hebt. Ga actief op zoek naar kleding die je weinig aan hebt maar eigenlijk nog prima te dragen is. Misschien kan je het op een nieuwe manier combineren met kleding die je wel vaak draagt. Op deze manier ben je minder snel geneigd nieuwe kleding te kopen.

Tip 4: Slijp je messen
Heb jij botte messen? Grote kans dat je ze nooit geslepen hebt. Daardoor kan het interessant lijken nieuwe messen te kopen. Beter kun je investeren in een messenslijper en je bestaande messen slijpen. Dit is niet alleen voordeliger maar ook duurzamer.

Tip 5: Verstandig omgaan met eten
Gooi jij ook veel eten weg? Dan ben je niet alleen. We gooien met zijn allen een enorme hoeveelheid voedsel weg. Gebruik daarom je vriezer verstandig. Vries restjes in en gebruik ze later in een andere maaltijd. Als je bijvoorbeeld saus overhoudt kun je daarbij een andere keer rijst of pasta koken en heb je weer een complete maaltijd op tafel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *